ترخیص سریع کالاها با حذف توقف در گمرک
بروزرسانی: 1404/02/23 21:58

ترخیص سریع کالاها با حذف توقف در گمرک

واردات خودرو و تلفن همراه از امروز مشروط به ارائه ضمانت‌نامه بانکی شد. گمرک ایران با تسهیلات جدید، ترخیص سریع کالاها را برای واردکنندگان خوش‌سابقه فراهم کرده است.

الزام ضمانت‌نامه بانکی برای واردات خودرو و موبایل از امروز؛ تسهیل در ترخیص کالاها از گمرک

واردات بدون توقف در صورت تکمیل مدارک ارزی و ثبت سفارش

امروز ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴، فرود عسگری، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران اعلام کرد: در صورت نبود مشکل در مراحل ثبت سفارش، تخصیص ارز و دریافت مجوزهای لازم، کالاها از جمله خودرو و تلفن همراه می‌توانند بدون معطلی و مستقیماً از کشتی به کامیون منتقل شده و ترخیص شوند.

رسوب کالاها خارج از کنترل گمرک است

عسگری با اشاره به دلایل رسوب برخی کالاها در گمرکات کشور گفت: بیشتر مواردی که باعث تأخیر در ترخیص می‌شود، مربوط به مسائل خارج از اختیارات گمرک از جمله تأخیر در تخصیص ارز، دریافت کد رهگیری از بانک مرکزی یا تأییدیه‌های سازمان استاندارد است.

گمرک ایران متعهد به خدمات با کیفیت در سطح جهانی

رئیس کل گمرک ایران با تاکید بر عضویت کشور در سازمان جهانی گمرک افزود: گمرک ایران موظف است در فرآیندهای تجاری، عملکردی در سطح بین‌المللی داشته باشد و کیفیت، سرعت و دقت را به‌طور همزمان در دستور کار قرار دهد.

مسیر سبز برای واردکنندگان خوش‌سابقه

عسگری با اشاره به اجرای ماده ۱۱ قانون امور گمرکی گفت: گمرک ایران با پیاده‌سازی نظام مدیریت ریسک، شرکت‌هایی که سابقه قاچاق یا تخلف ندارند را به عنوان «فعالان مجاز اقتصادی» شناسایی می‌کند. این شرکت‌ها در مسیر سبز گمرکی قرار گرفته و کالاهای آن‌ها با سرعت بیشتری ترخیص خواهد شد.

الزام ضمانت‌نامه بانکی برای خودرو و موبایل در سال ۱۴۰۴

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، رئیس کل گمرک از اجرای سیاست جدیدی در حوزه واردات خبر داد و اعلام کرد: از امسال واردات برخی اقلام مهم مانند خودرو و تلفن همراه مشروط به ارائه ضمانت‌نامه بانکی شده است. این الزام در سال گذشته وجود نداشت و اکنون با هدف ارتقاء شفافیت و تعهدات مالی واردکنندگان اجرا می‌شود.

تسهیلات ویژه برای تولیدکنندگان: ترخیص نسیه کالا

به گفته عسگری، در حمایت از واحدهای تولیدی، امکان ترخیص نسیه کالا فراهم شده است. در این روش، ۶۰ درصد کالای وارداتی بدون پرداخت حقوق ورودی ترخیص می‌شود و واردکننده برای پرداخت عوارض ۴۰ درصد باقیمانده تا شش ماه فرصت دارد.



ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *