
رشد ۲۱ درصدی تجارت غیرنفتی ایران با همسایگان در سال ۱۴۰۳
تجارت غیرنفتی ایران با ۱۵ کشور همسایه در سال ۱۴۰۳ رشد ۲۱ درصدی داشت و به ۷۴ میلیارد دلار رسید، که عربستان سعودی بیشترین افزایش را تجربه کرد. صادرات ایران به کشورهای همسایه از نظر ارزش ۲۶ درصد و از نظر وزن ۲۲ درصد رشد داشته است.
رشد ۲۱ درصدی تجارت غیرنفتی ایران با کشورهای همسایه در سال ۱۴۰۳ / افزایش چشمگیر تجارت با عربستان
تجارت غیرنفتی ایران با ۱۵ کشور همسایه در سال ۱۴۰۳ شاهد رشد چشمگیری بود و با افزایش ۲۱ درصدی به ۷۴ میلیارد و ۳۱۷ میلیون دلار رسید. در این میان، عربستان سعودی بیشترین رشد را از آن خود کرده است.
فرود عسگری، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران، در گزارش خود اعلام کرد که میزان وزنی این تجارت در سال ۱۴۰۳ به ۱۱۲ میلیون و ۸۱۳ هزار تن رسید که نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: در میان کشورهای همسایه، بیشترین حجم تجارت غیرنفتی ایران با امارات متحده عربی به ارزش ۲۹ میلیارد و ۱۸۳ میلیون دلار، ترکیه با ۱۹ میلیارد و ۳۶۳ میلیون دلار، عراق با ۱۲ میلیارد و ۵۰۸ میلیون دلار، پاکستان با ۳ میلیارد و ۱۲۹ میلیون دلار و افغانستان با ۲ میلیارد و ۴۷۹ میلیون دلار بوده است.
عسگری در ادامه اشاره کرد که بیشترین رشد در تجارت غیرنفتی ایران به لحاظ ارزشی متعلق به عربستان سعودی با ۶۴۸۳ درصد، ترکیه با ۶۳ درصد، قطر با ۴۶ درصد و افغانستان با ۲۸ درصد افزایش است.
وی افزود که تجارت ایران با عربستان در سال ۱۴۰۳ به میزان ۶۱ هزار تن و به ارزش ۲۵ میلیون دلار بوده است.
در مجموع، از تجارت غیرنفتی ایران با ۱۵ کشور همسایه، ۸۹ میلیون و ۳۸۴ هزار تن به ارزش ۳۶ میلیارد و ۱۲ میلیون دلار به صادرات اختصاص داشت، در حالی که ۲۳ میلیون و ۴۲۹ هزار تن به ارزش ۳۸ میلیارد و ۳۰۵ میلیون دلار به واردات مربوط میشود.
عسگری در پایان خاطرنشان کرد که صادرات غیرنفتی ایران به کشورهای همسایه در سال ۱۴۰۳ از نظر وزن ۲۲ درصد و از لحاظ ارزش ۲۶ درصد افزایش یافته است. در حالی که واردات از این کشورها از لحاظ وزن بدون تغییر باقی مانده و از نظر ارزش ۱۷ درصد رشد داشته است.
ثبت دیدگاه
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *عضویت در خبرنامه
پر بازدید ترین ها

نقش بیمه در کاهش ریسک تجارت بینالمللی

ترخیصکار گمرکی؛ کلید موفقیت در فرآیند واردات و صادرات

راهنمای جامع واردات ژنراتور برق

مهمترین تعرفههای گمرکی برای واردکنندگان

صادرات خرما دوباره آزاد شد؛ جزئیات تصمیم جدید دولت

نحوه تنظیم قراردادهای صادراتی
